Hozzávalók:

1 kg burgonya

50 dkg leveles tészta,

só, őrölt bors

1 dl tejszín

1 tojás

petrezselyem.

Elkészítés:

Az burgonyát aprókockákra vágom, és sós vízben majdnem puhára főzöm.

Leszűröm és 1 dl tejszínnel , 1 tojással elkeverem.

Sóval, őrölt borssal, petrezselyemmel ízesítem.

A leveles tészta, ha mélyhűtött, hagyjuk előtte kiolvadni , majd kinyújtjuk.

Én inkább friss leveles tésztát használok, finomabb, mint a mirelit.

A tésztára halmozom a burgonya masszát és feltekerem, mint a rétest.

Tepsibe teszem és megszurkálom , majd felvert tojással megkenem.

Előmelegített sütőben körülbelül 30 percig sütöm 170 fokon.

Nagyon  finom önálló ételként és köretként is.

Jó étvágyat kívánok!:)